REUTERS

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насирову звільнити начальника Головного управління ДФС в Києві Людмилу Демченко.

"Дайте, будь ласка, термінове доручення і звільніть невідкладно керівника ДФС в місті Києві, який, згідно з актом, підлягає звільненню", - сказав Яценюк.

За словами прем'єра, Демченко перебувала в списку керівників ДФС, які підлягають люстрації, проте досі не звільнена з посади, яку обіймає.

Відео дня

“Десь зникло одне прізвище, за попередніми даними, що залишилася на своїй посаді. Це керівник Державної фіскальної служби у місті Києві, який підлягає негайному звільненню. Я так розумію, просто не встигли підготувати документи", - сказав Яценюк.

Читайте такожНа сьогодні люстраційну перевірку проходять 80 тисяч чиновників - Мін'юст

Як повідомляв УНІАН, Державна фіскальна служба за результатами проведення люстраційної перевірки звільнила 42% вищого керівництва і 15% керівництва в регіонах.

Питання оновлення кадрів ДФС обговорюється більш як півроку – з моменту призначення нового керівництва служби навесні цього року. Прем'єр Яценюк неодноразово закликав керівництво Фіскальної служби провести люстрацію, а також повну зміну кадрів за принципами і стандартами оновлення поліції.