investgazeta.net

Міністерство фінансів України протягом місяця планує доопрацювати і представити громадськості стратегію розвитку державних банків.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну за підсумками засідання ради з фінансової стабільності.

Згідно з повідомленням, члени ради одноголосно зазначили необхідність корінних змін у стандартах корпоративного управління державного банківського сектора, а також перегляду бізнес-моделей та стратегічних цілей банків державної форми власності.

Відео дня

"Подальша підтримка державних банків за рахунок бюджетних коштів має здійснюватися виключно в контексті зміни філософії їх роботи", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСуд заборонив примусове переведення бюджетників у держбанки

Як повідомляв УНІАН, Мінфін має намір розробити проект стратегії розвитку державних банків країни до кінця червня, потім терміни пересунулися на кінець вересня.

На даний час держава через Міністерство фінансів володіє часткою в капіталі трьох банків, що входять у групу найбільших за активами фунустанов України, - "Укрексімбанку", "Ощадбанку" і "Укргазбанку". В перших двох банках частка держави становить 100%, в третьому - 93%. Також держава володіє 99,9945% акцій невеликого "Українського банку реконструкції та розвитку", створеного рішенням Кабінету міністрів у травні 2003 року.