REUTERS

Міністерство фінансів України закладає як макропоказник на 2016 рік середньорічний курс гривні до долара на рівні 24,1 грн за долар, повідомила журналістам міністр фінансів України Наталя Яресько.

«Закладаємо, в середньому 24,1», - сказала Яресько.

Також Яресько повідомила, що Мінфін планує подати проект державного бюджету на 2016 рік за «кілька тижнів», оскільки бюджетний процес безпосередньо пов'язаний з узгодженням податкових змін.

Відео дня

«Ми намагаємося звести цей бюджет з податковою реформою. Сподіваюся, ми зможемо його подати за кілька тижнів», - сказала Яресько.

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня Кабінет міністрів затвердив законопроект про держбюджет України на 2016 рік і подав його на розгляд Верховної Ради України, але згодом відкликав документ для подальшого доопрацювання.

За інформацією Міністерства фінансів, держбюджет на 2016 рік передбачає дефіцит на рівні 3,7% ВВП, курс гривні на рівні 24,1 грн/дол. і засноване на прогнозі зростання ВВП на 2% за інфляції 12%.

Наразі йдуть консультації щодо бази формування доходів і видатків у частині використання нових податкових норм і правил, які мають бути ухвалені до кінця року. 

На думку глави уряду Арсенія Яценюка, проект державного бюджету України на 2016 рік і пропонована податкова реформа мають бути узгоджені з ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом і відповідати принципам і цілям програми реформ уряду.