Фото УНИАН

Найбільший банк України ПриватБанк" на даний момент дотримується всіх необхідних нормативів, зокрема, нормативу ліквідності, а також виконав усі необхідні умови для подальшої роботи за результатами проведеного в 2014 році стрес-тестування.

Про це йдеться в коментарі голови Національного банку України Валерії Гонтарєвої, переданому агентству УНІАН.

Як йдеться в коментарі, що на сьогодні у "Приватбанку" найбільший по банківській системі залишок у касах і банкоматах, що становить близько 8 мільярдів гривень, а на коррахунку банку близько 1,5 мільярда гривень.

Відео дня

Також повідомляється, що цього року регулятор проводить нове стрес-тестування перших 20 банків, і цей процес скерований на оздоровлення банківської системи та зміцнення фінансової стабільності країни. Програма рекапіталізації банків після закінчення стрес-тесту розрахована на 3 роки, як це передбачено програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом.

"Ми впевнені, що за цей час банки впораються з поставленими завданнями щодо докапіталізації", - підкреслюється в повідомленні.

НБУ нагадує, що "ПриватБанк" провів конструктивне голосування з іноземними кредиторами, за результатами якого капітал банку буде збільшено на 220 мільйонів доларів, що є ще одним позитивним кроком щодо збільшення капіталізації.

"Регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності та приділяє особливу увагу всім системним банкам. "ПриватБанк" є системно важливим для фінансової системи і найбільшим ощадним банком країни. Він обслуговує значну кількість пенсіонерів, великий, малий та середній бізнес, зарплатні проекти, успішно розвиває платіжні системи і є провідним інноваційним банком", - йдеться в повідомленні.

Читайте також"ПриватБанк" увійшов до рейтингу кращих світових банків 2015 року

Як повідомляв УНІАН, "ПриватБанк" звернувся до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки з проханням розслідувати факти спланованої інформаційної атаки на банк і знайти замовників цієї акції. За інформацією банку, факти розповсюдження неправдивої інформації про банк у ЗМІ, а також шляхом розсилання фейкових SMS та повідомлень клієнтам, спрямовані на дестабілізацію ситуації на українському банківському ринку.

Читайте такожПриватБанк отримав підтримку міжнародних інвесторів на 10 мільярдів

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпропетровськ) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Ключовими акціонерами банку є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський, які володіють прямо і опосередковано за 45% капіталу банку. Міжнародна банківська група "ПриватБанк" обслуговує понад 22 мільйонів корпоративних і роздрібних клієнтів в 10 країнах світу. За підсумками 2014 року банк отримав 749,036 мільйона гривень прибутку.