ааааа

Найбільший український банк ПриватБанк збільшив свій регулятивний капітал на 220 мільйонів доларів США завдяки успішній операції на міжнародних ринках по продовженню субординованого боргу.

Як повідомили в банку, завершення операції дозволило ПриватБанку наростити капіталізацію та збільшити показники адекватності капіталу майже до 12% (11,87%) при встановленому НБУ мінімальному рівні достатності капіталу в 10%.

"Практично всі інвестори, які брали участь у голосуванні, в управлінні угод, віддали голоси за продовження цієї угоди, - заявив за підсумками угоди голова правління Приватбанку Олександр Дубілет. - Угода хороша, вдала для банку, фактично мова йде про суму близько 10 мільярдів гривень і що примітно, частина цих коштів, понад 5 мільярдів гривень - це кошти, які йдуть в капітал банку, причому незважаючи на дозволену регулятором відхилення від нормативів ми і раніше виконували показник адекватності капіталу".

Відео дня

За даними Національного банку, збільшення капіталу за рахунок угоди з міжнародними інвесторами дозволить ПриватБанку в повному обсязі завершити програму капіталізації, погоджену з НБУ за результатами стрес-тестування в рамках домовленостей України та Міжнародного валютного фонду.

"Банк виконав всю програму рекапіталізації, яка була погоджена. Більше того можу сказати що стрес тестування , потрібно було внести 8,2 мільярда гривень. І банк виконав цю програму", - заявила Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва.

Нарощування капіталізації Приватбанку вітали і найбільші міжнародні партнери, які зазначають, що це відкриває нові можливості не тільки для самого банку, але й всього українського фінансового ринку.

"Компанія Visa вже майже 20 років активно співпрацює з ПриватБанком, який є одним з наших ключових партнерів в Україні. Ми пишаємося, що саме з ПриватБанком ми вперше запропонували українським споживачам цілий ряд нових платіжних продуктів і рішень, серед яких послуга переказу грошей з картки на картку Visa, сервіс Verified by Visa і перші мобільні термінали – mPOS. - зазначила Менді Лемб, генеральний менеджер з розвитку бізнесу Visa в групі країн СНД і Південно-Східної Європи. - Український ринок пропонує значні можливості для розвитку електронних платежів та інновацій, і ми маємо намір і далі працювати з ПриватБанком над впровадженням нових платіжних рішень в інтересах українських споживачів".

Читайте такожПриватБанк отримав підтримку міжнародних інвесторів на 10 мільярдів

Як повідомлялося, 13 листопада міжнародні інвестори схвалили пропозиції Приватбанку про продовження угоди синдикованого кредиту, що дозволить банку направити залучені кошти на збільшення регулятивного капіталу з урахуванням інвестицій акціонерів банку складе 220 мільйонів доларів США. Крім того, позитивні результати переговорів з кредиторами дозволять продовжити до 2018 року погашення євробондів банку на суму 200 мільйонів доларів США. Таким чином, з боку міжнародних інвесторів ПриватБанк отримав підтримку на суму 10 мільярдів гривень.