Индекс доллара достиг максимума за 7 месяцев в ожидании повышения ставки ФРС / fdlx.com

Долар США виріс до максимуму за останні сім місяців на торгах вівторка, 17 листопада, на тлі того, що не знята ймовірність підвищення ставки ФРС, передає Reuters.

Індекс долара, який відстежує динаміку американської валюти проти кошика із шести основних конкурентів, піднявся на 0,2 відсотка до 99,534, після того як було встановлено новий семимісячний максимум - 99,584, він перевищив показник, досягнутий минулого тижня.

Читайте такожФедрезерв США зберіг рівень ключової ставки, але підняти його може вже в грудніЄвро знизився до долара на 0,2 відсотка до $1,0663, опустившись вперше до мінімуму семи місяців - $1,0659.

Відео дня

При цьому долар продовжив зміцнюватися до японської ієни, додавши 0,2 відсотка - до 123,37, трохи знизившись з попереднього максимуму - 123,60, але піднявшись вище за позначку минулого тижня 123,23.

У той час, коли відносно збільшення ключової ставки ФРС в грудні, як і раніше, зберігається невизначеність, імовірність того, що Європейський центральний банк (ЄЦБ) може розширити програму кількісного пом'якшення (QE), вже практично не викликає питань.

Сьогодні інвестори готуються до публікації даних про споживчі ціни в США, які зможуть внести додаткову ясність щодо перспектив підвищення ставки американським регулятором.