REUTERS

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України готує черговий позов проти Російської Федерації в рамках спільної участі у Всесвітній торговій організації, повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська.

"Протягом тижня будемо готуватися до консультацій в рамках СОТ про рішення торгового спору з Росією, а також готуємо матеріали до нового спору", - повідомила Микольська.

При цьому вона не уточнила деталі та теми нових претензій України до РФ, пославшись на публікацію подробиць найближчим часом.

Відео дня

Читайте такожУкраїна подала перший позов до СОТ проти Росії

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня Україна подала позов у Всесвітню торговельну організацію проти Росії про торгові обмеження щодо вагонів та стрілочних переводів вітчизняного виробництва. Позов став першим в загальному пакеті претензій, які готує Україна. Суть позову України в тому, що експорт українських вагонів та стрілочних переводів через торговельних обмежень, введених Росією, скоротився з 1,7 мільярда доларів в 2013 році до 51 мільйона доларів протягом 7 місяців 2015 року.

Читайте такожУкраїна приєдналася до Угоди про закупівлі в рамках СОТ

Раніше Україна внесла на розгляд Комітету Всесвітньої торговельної організації по технічних бар'єрах пропозицію проаналізувати введену Росією заборону на ввезення кондитерських виробів, молочної та сокової продукції, включаючи дитяче харчування, а також пиво українського походження.

А тепер до звіту #зрадазрада про найважливіші події, про те, що залишилось поза увагою громадськості.В ці дні звіти на...

Posted by Nataliya Mykolska on 22 листопад 2015 р.