Нацбанк планирует расширить использование электронных денег в Украине / facebook.com/NationalBankOfUkraine

Національний банк в рамках виконання Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року планує розширити можливості використання електронних грошей в Україні, зокрема шляхом забезпечення доступу до ринку міжнародних систем інтернет-розрахунків.

Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на проект постанови Правління НБУ "Про внесення зміни до Положення про електронні гроші в Україні".

Зокрема, проектом передбачається надання права фізичним особам отримувати від нерезидентів електронні гроші, випущені за межами України.

Відео дня

"Дія регуляторного акта поширюватиметься на фізичних осіб, які мають намір отримувати електронні гроші, випущені емітентами-нерезидентами, з використанням міжнародних систем інтернет-розрахунків, які внесені до Реєстру платіжних систем", - наголошується в повідомленні.

Читайте такожНБУ хоче оновити національну систему електронних платежів

Як повідомляв УНІАН, за даними Нацбанку, ліцензії на здійснення переказів у гривні без відкриття рахунків мають 27 небанківських фінансових установ: "Глобалмані", "Ай Ті Фінанс", "Універсальні платіжні рішення", "Запорожсвязьсервис", "Укрфінстандарт", "Платіжний центр", "Фенікс", "Финод", "Вап-капітал", "Е-пей", "Пост Фінанс", "ВМ-Фактор", "Сучасні розрахункові системи", "Сучасні кредитні технології", "МБК", "МСБ Фінанс", "Перша українська платіжна система", "ОМП – 2013", "Контрактовий дім", "Центр інтернет платежів", "Фінтеко", "Фінансова компанія №1", "НСП", "Тріолан.Мані", "Європейська платіжна система", "Фінансова компанія Абсолют фінанс", "Абекор".