Фото УНИАН

Чотири митниці - учасники експерименту щодо розподілу понадпланових доходів у вересні-листопаді перерахували на розвиток інфраструктури в своїх областях 434,6 мільйона гривень.

Про це в ході брифінгу повідомив голова Державної фіскальної служби Роман Насиров.

За його словами, зокрема, в листопаді зазначені митниці перерахували 184 мільйони гривень понадпланових надходжень.

Відео дня

"Тільки за листопад ми направляємо з перевиконання 184 мільйони гривень, а за вересень, жовтень і листопад в цілому це буде 434,6 мільйона гривень. Це значні показники, і ми вже бачили перші результати роботи на дорозі Львів - Радехів - Луцьк. Я думаю, що й інші області зможуть побудувати і відремонтувати багато доріг, якими користуються всі платники податків", - сказав глава ГФС.

Нагадаємо, що експеримент проводиться в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях.

Читайте такожНасіров похвалився рекордними митними зборами

Як повідомляв УНІАН, у травні поточного року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував в якості мотивації роботи митних органів залишати на місцях частину коштів, зібраних митницями понад плану. Пізніше цю ідею підтримав президент України Петро Порошенко і запропонував направляти отримані кошти на потреби регіонів, зокрема, на будівництво доріг. Спочатку такий експеримент планували провести тільки в Одеській області, однак пізніше до неї приєдналися Волинська, Львівська та Чернівецька області, які мають вихід на західні кордони держави.

Читайте такожФіскальна служба заборгувала бізнесу 15 мільярдів ПДВ

Митні надходження, отримані понад плану, будуть перенаправлятися Казначейством на спеціальні рахунки обласних бюджетних фондів двома траншами – до 10 та до 20 числа кожного місяця. При цьому основною метою витрачання коштів стане реконструкція доріг державного значення, а саме: траси М-15 "Одеса – Рені (на Бухарест), траси Н-17 "Львів – Радехів – Луцьк", траси М-06 Київ – Чоп (на Будапешт), траси Н-10 "Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів).