REUTERS

 Україна у січні-жовтні 2015 року поставила на територію вільної економічної зони «Крим» товарів на загальну суму 702 млн дол., що в 27,5 разу більше обсягу поставок товарів з ВЕЗ «Крим» на материкову частину країни на суму 25,5 млн дол.

Про це повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

За даними Держстату, у жовтні Україна поставила на територію ВЕЗ «Крим» товари на 47,4 млн дол.

Відео дня

З січня 2015 року застосовуються митні формальності, пов'язані з переміщенням товарів через адміністративний кордон СЕЗ «Крим» у рамках Закону України «Про створення вільної економічної зони« Крим» і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» від 12 серпня 2014 року.

Читайте такожЕкспорт товарів із України за десять місяців перевищив імпорт на $381 мільйон

Як повідомляв УНІАН, Україна у січні-вересні 2015 року поставила на територію вільної економічної зони «Крим» товарів на загальну суму 654,6 млн дол., що в 25,7 разу більше обсягу поставок товарів з ВЕЗ «Крим» на материкову частину країни на суму 25,5 млн дол.

Меджліс кримськотатарського народу 20 вересня розпочав безстрокову акцію з блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон будуть безперешкодно пропускатися пішоходи та легковий транспорт.

Читайте такожПорошенко може до кінця року внести законопроект про скасування ВЕЗ "Крим" - Джемілєв

Ініціатори блокади підкреслюють: українські компанії мають припинити торговельні відносини з окупованим Російською Федерацією Кримом.