/ newsradio.com.ua

Відповідь на запит про кількість сплачених чинним президентом України Петром Порошенком податків "вимагає аналітичної роботи". Про це йдеться у відповіді Державної фіскальної служби на запит, повідомляє "Українська правда".

Читайте такожПорошенко розповів, коли мешканці Донбасу і Криму зможуть їздити без віз до ЄС

За інформацією видання, до Фіскальної служби звертались із проханням повідомити про декларовані доходи і суму сплачених податків Петром Порошенком. Служба відмовилась задовольнити цей запит, бо це "вимагає створення нової інформації та потребує проведення аналітичної роботи".

Відео дня

"Визначальним для публічної інформації є те, щоб вона була заздалегідь готовим, зафіксованим продуктом, отриманим або створеним лише суб’єктом владних повноважень у процесі виконання своїх обов’язків", - заявили в ДФС.

Проте, за словами юриста Інституту медіа права Віти Володовської, "закон "Про доступ до публічної інформації" не вимагає від розпорядників створювати інформацію, однак і не зводить публічну інформацію лише до тих даних, які містяться в єдиному документі".

"Досить часто надання відповіді на запит вимагає вибірки відомостей з різних документів чи реєстрів, що аж ніяк не може вважатись створенням нової інформації, адже вона вже була раніше зафіксована, хоч і на різних носіях", - додала Володовська.