REUTERS

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті агентства, передає Deutsche Welle.

Як повідомляється, зниження рейтингів на одну позначку відображає позицію S&P з приводу значного порушення системи стримувань і противаг у Польщі, а саме останніх змін до законодавства стосовно суттєвого зниження "незалежності та ефективності ключових інституцій, таких як конституційний суд та громадське мовлення".

Читайте такожЄврокомісія почала процедуру оцінки дій нової влади Польщі

Відео дня

"На наш погляд, ці заходи підривають сили польських інституцій і виходять за рамки того, яких змін політики ми очікували за підсумками загальних виборів", - йдеться у повідомленні.

В агентстві Standard & Poor's вважають, що перспективи для рейтингу є негативними та попереджають, що плани щодо щедрих соціальних витрат, швидше за все, принесуть деяке погіршення сильного макроекономічного менеджменту Польщі. 

Зокрема, у S&P побоюються подальшого зниження незалежності та ефективності національного банку Польщі.

Читайте такожМЗС Польщі викликає посла Німеччини після слів про "путінізацію" своєї політики

Як повідомлялося, 7 січня польський президент Анджей Дуда підписав закон, який передбачає призначення і звільнення керівників державних ЗМІ Міністерством фінансів Польщі. Також нещодавно нова влада домоглася прийняття в Сеймі та Сенаті закону, який ускладнює діяльність Конституційного суду. Ці кроки викликали протести польської громадськості і стурбованість ЄС.

8 січня представники Польщі та ЄС провели у Варшаві переговори щодо змін у законі про Конституційний суд, а також поправок до закону про теле- і радіомовлення.