REUTERS

Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з повідомленням, в системі Prozorro зараз знаходиться 39 тис. тендерів і понад 2,3 тис. державних замовників, а економія бюджетних коштів перевищила 500 млн грн і продовжує зростати.

Як повідомляв УНІАН, Європейський банк реконструкції і розвитку за запитом Міністерства економічного розвитку і торгівлі надасть Україні технічну допомогу в приведенні системи електронних державних закупівель Prozorro до вимог угоди Світової організації торгівлі про держзакупівлі (WTO GPA).

Відео дня

Читайте такожЯценюк закликав контролювати ефективність електронної системи держзакупівель ProZorro

Верховна Рада України 25 грудня 2015 року прийняла Закон "Про публічні закупівлі", якими передбачається перехід усіх державних замовників і виконавців на електронну систему держзакупівель Prozorro до 1 січня 2017 року.

Закон в обов'язковому порядку застосовується до публічних закупівель, сума яких перевищує 200 тис. грн, але не більше граничної суми, яка встановлюється Кабінетом міністрів.

Україна в листопаді минулого року приєдналася до угоди СОТ про держзакупівлі. Після ратифікації договору (очікується в лютому) українські компанії отримають доступ до ринків держзакупівель 45 країн, включаючи США, Канаду, Тайвань, Ізраїль, Японію, Південну Корею та ін. Загальний обсяг ринку GPA перевищує 1,7 трлн дол.