kievvlast.com.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію до "Авант-Банку" на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним.

Як повідомляється на сайті фонду, тимчасову адміністрацію введено терміном на один місяць – до 28 лютого 2016 року включно. Тимчасовим адміністратором банку призначено Ірина Ларченко.

НБУ прийняв рішення про віднесення "Авант-Банку" до категорії неплатоспроможних 29 січня у зв'язку з відсутністю у його акціонерів чітких планів по відновленню ліквідності банку та невиконанням операцій клієнтів у встановлений законодавством термін.

Відео дня

За оцінками регулятора, кошти 96% вкладників цього банку будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізосіб в повному обсязі, який складе близько 550 мільйонів гривень.

"Авант-Банк" працює на ринку України з 2009 року. За інформацією НБУ, його ключовим є власником Ігор Завацький через компанію "Стабіл Холдинг".

Читайте такожСвітовий банк: в 2016 році в Україні залишиться 100 банків

Як повідомляв УНІАН, за підсумками очищення банківської системи НБУ за 2014 і 2015 рік визнав неплатоспроможними понад 60 банків, і в результаті кількість працюючих банків в Україні скоротилося до 120 на 1 грудня 2015 року.

Читайте такожЗбитки працюючих банків України перевищили 57 мільярдів гривень

Світовий банк у рамках заходів української влади щодо підвищення стійкості та ефективності банківської системи країни очікує консолідації банківського сектору в Україні та зниження кількості банків до 100 в 2016 році.