Фото УНИАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відновить масові виплати вкладникам ліквідованого банку "Фінанси та кредит" за загальним реєстром вкладників у другій половині лютого, повідомляється на сайті фонду.

Раніше, з 23 грудня 2015 до 3 лютого 2016 року фонд проводив виплати вкладникам банку через "Ощадбанк", "Альфа-Банк" (Україна), банк "Південний" і ПУМБ.

Фонд обіцяє відновити виплати після технологічної перерви і звертає увагу вкладників, які не звернулися за відшкодуванням до 3 лютого, що у зв'язку з продовженням виплат надсилати індивідуальні звернення до фонду не потрібно.

Відео дня

Також повідомляється, що інформацію про точну дату відновлення виплат і банках-агентах фонд оприлюднить на своєму сайті.

Читайте такожНацбанк вирішив ліквідувати банк "Фінанси та кредит"

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України 17 грудня прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Фінанси та кредит". Тимчасова адміністрація Фонду гарантування працювала в банку з 18 вересня на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

У 2015 році НБУ надав банку два стабілізаційних кредиту - на 700 мільйонів гривень у лютому і на 750 мільйонів гривень у червні цього року, а 19 серпня підтвердив виконання банком "Фінанси та кредит" плану капіталізації в рамках програми фінансового оздоровлення.

Читайте такожСвітовий банк: в 2016 році в Україні залишиться 100 банків

Банк "Фінанси та кредит" (м. Київ) працює на ринку України з 1990 року і входив у групу найбільших банків за обсягом активів. Основними акціонерами банку є компанії "Асканія" (46,50%) і F&C Realty (49,97%), підконтрольні бізнесменові Костянтину Жеваго.