uk.wikipedia.org

Державний "Укрексімбанк" в рамках ключових показників ефективності для системних державних банків вийде з сфери обслуговування роздрібного та мікробізнесу в середньостроковій перспективі, до 2019 року включно, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Як наголошується в розробленій Мінфіном та затвердженій Кабінетом міністрів Стратегії реформування державного банківського сектора, протягом цього періоду банк має вийти на беззбиткову діяльність, а також досягти ринкових орієнтирів за показниками прибутку, рентабельності капіталу (ROE) та ефективності витрат (CIR).

Крім того, серед якісних показників розвитку банку приведення системи ризик-менеджменту у відповідність з вимогами Національного банку України у 2016 році і впровадження внутрішнього процесу оцінки достатності капіталу ICAAP в 2017 році, а також досягнення цільового стану розвитку операційної моделі.

Відео дня

В рамках стратегії держава розгляне комерційну доцільність стосовно діяльності "Укрексімбанку" в якості банківського каналу для направлення в економіку фінансування, отриманого від наднаціональних органів, а також формування центру підтримки експорту і встановлення операційного взаємодії між "Укрексімбанком" та Агентством зі страхування експортних ризиків (у разі його створення).

Читайте такожКабмін вирішив докапіталізувати державні "Укрексімбанк" та "Ощадбанк" на 15 мільярдів

Як повідомляв УНІАН, держава через Міністерство фінансів володіє трьома з найбільших за обсягом активів банками - "Укрексімбанком", "Ощадбанком" і "Укргазбанком", а також "Українським банком реконструкції та розвитку", "Земельним банком" та санаційним "Родовід Банком".

В рамках затвердженої урядом стратегії для державних банків, Мінфін анонсував поетапний вихід з їх капіталу. У тому числі приватизація двох найбільших державних банків - "Ощадбанку" та "Укрексімбанку" - почнеться в середині 2018 року, коли уряд планує продати 20% акцій цих банків. Також Мінфін планує повністю вийти з капіталу інших держбанків, у тому числі шляхом їх ліквідації, вже до кінця 2017 року.

Читайте такожДержавний "Укрексімбанк" з початку року збільшив збитки в 2 рази

"Укрексімбанк" працює на ринку України з 1992 року та є одним з найбільших банків за обсягом активів. 100% акцій банку належать державі. У січні-вересні 2015 року банк отримав 8,330 мільярда гривень збитку. Дані річної фінансової звітності поки не оприлюднені.