REUTERS

Україна і Туреччина мають намір підписати Угоду про Зону вільної торгівлі та довести товарообіг між країнами до 20 млрд дол до 2020 року, сказав президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в ході прес-конференції з президентом України Петром Порошенком.

«Ми звертаємо особливу увагу на необхідність підписання Угоди про вільну торгівлю вже до кінця поточного року, - сказав Ердоган. - Ми також говорили з президентом Порошенком про те, щоб довести товарообіг до 20 млрд дол до 2020 року».

Читайте такожПорошенко закликав турецький парламент визнати депортацію кримських татар геноцидом

Відео дня

Ердоган також підкреслив, що крім Угоди про вільну торгівлю, Україна і Туреччина повинні також підписати і реалізувати ряд інших двосторонніх угод, включаючи договір про уникнення подвійного оподаткування та охорони інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, питання формування зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною було заморожене в 2013 році і відновлене на початку 2016 року - в рамках візиту прем'єр-міністра Туреччини в Україну.

Експорт товарів з України до Туреччини за результатами січня-вересня 2015 року становив 2,1 млрд дол., тоді як імпорт з Туреччини в Україну за аналогічний період становить 0,6 млрд дол. У ході переговорів між главами урядів України і Туреччини в лютому 2016 року сторони поставили завдання торговельним відомствам наростити товарообіг між країнами до 10 млрд дол. до 2018 року.