/ www.radiosvoboda.org

Конкретних термінів відновлення співробітництва України і Міжнародного валютного фонду в рамках діючої програми немає, але за наявності політичної волі оновлений меморандум з Фондом буде узгоджено в розумні терміни, повідомила журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько в кулуарах 12 міжнародної конференції Dragon Capital.

Міністр нагадала, що погодження оновленого меморандуму продовжується. «Дедлайну як такого немає. Ситуація в країні не критична, ми не на краю прірви, бо уряд і Національний банк правильно працювали останні 15 місяців. У нас є резерви, є кошти на валютних рахунках уряду», - сказала Яресько.

Читайте такожУкраїна і МВФ не обговорюють нову програму співпраці замість діючої - Яресько

Відео дня

Вона зазначила, що відновлення співробітництва з МВФ важливо не з математичних міркувань, а з інших причин, оскільки важливо нарощувати резерви й далі, і робити це навіть швидше, бо приріст резервів створює впевненість у національній валюті, банківській системі і сприяє відновленню інтересу іноземних інвесторів.

«Сам факт наявності програми має для наших інвесторів і країн-партнерів дуже велике значення, як доказ того, що йдуть реформи. Це зелене світло для західного світу. Ми зараз маємо за проектом меморандуму коментарі всіх міністерств, ми працюємо, і якщо буде політична воля, - це буде зроблено в нормальні терміни», - додала Яресько, не уточнюючи конкретних термінів.