REUTERS

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів підготувати аналітичні дані про динаміку сплати єдиного соціального внеску, ставка якого була знижена з 1 січня поточного року до 22% з 41%, а також хід детінізації заробітних плат. Відповідне доручення Яценюк озвучив у ході засідання уряду.

"Зараз ми чекаємо, що зростання зарплат буде позитивним. Гроші є, ресурс є. Настав час виходити з тіні, - сказав Яценюк. - Я прошу Міністерство фінансів та Мінсоцполітики, щоб підготували за результатами трьох місяців, що відбувається в плані ЄСВ і яка динаміка щодо нарощування фонду оплати праці, яка динаміка виплати зарплат у реальному секторі та створення нових робочих місць".

Читайте такожПідприємців оштрафували за зарплати в конвертах майже на 500 мільйонів

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, міністр фінансів України Наталія Яресько зазначала, що зниження ставки ЄСВ не має стати причиною розбалансованості бюджету, однак має стати чинником покращення фінансової дисципліни в країні.

У той же час глава Державної фіскальної служби, підпорядкованої Мінфіну, Роман Насиров зазначав, що реальний ефект зниження ЄСВ може бути оцінений не раніше 4 кварталу поточного року.