Фото УНИАН

Витрати на пенсійне забезпечення 2016 року зростуть на 7,5%, або 18,5 мільярда гривень, порівняно з 2015 роком, повідомив на прес-конференції голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

"В цілому витрати на пенсійне забезпечення 2016 року збільшаться на 18,5 мільярда гривень, або на 7,5%", - сказав він.

В першу чергу це пов'язано із запланованим підвищенням у два етапи мінімальної пенсії поточного року. З травня мінімальна пенсія складе 1130 гривень, а з 1 грудня – 1208 гривень.

Відео дня

За словами голови фонду, цього року ветерани знову отримають виплати до 9 травня. Зараз фонд формує списки ветеранів, і завершити цей процес планується до кінця березня.

"До кінця квітня, я думаю, всі наші ветерани отримають належні виплати. І хочу зазначити, що цього року прийнято відповідне рішення, розмір виплат буде збільшено", - сказав Зарудний.

Також він зазначив, що Пенсійний фонд може знову виплатити частину пенсій січня 2017 року авансом у грудні поточного року, як це було зроблено вперше в 2015 році.

"Такий механізм авансової виплати себе виправдовує, - сказав Зарудний. – Тому що половину січня місяця ми зазвичай не маємо надходжень і завжди в січні була проблема, як знайти ці кошти, як профінансувати ці виплати".

Читайте також"Діра" Пенсійного фонду цього року становитиме 81,3 мільярда

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 10 березня затвердив бюджет Пенсійного фонду з доходами у 257 мільярдів гривень. Власні надходження Пенсійного фонду становитимуть 110 мільярдів гривень, а дотація з бюджету – 144 мільярдів гривень. Ця дотація покриє дефіцит Пенсійного фонду у розмірі 81,3 мільярда гривень, а також компенсує зниження платежів по єдиному соціальному внеску, ставка якого з 1 січня 2016 року знижена майже вдвічі – до 22% з 41%.