REUTERS

Колишній директор-розпорядник МВФ, екс-заступник голови уряду Іспанії Родріго Рато фігурує у так званих "панамських документах", повідомляє Прайм з посиланням на іспанську газету El Confidencial.

Юридична компанія з Гібралтару Finsbury Trust & Corporate Services Limited, яка надавала послуги з ліквідації компаній Red Rose і Westcastle Corporation, пов'язаних із Рато, в 2013 році зверталася за послугами до Mossack Fonseca. Всього були виведено, за даними газети, 3,6 мільйона євро.

Red Rose почала працювати у листопаді 2005 року, тобто коли Рато був директором МВФ. Вона працювала до 2013 року. Westcastle Corporation була створена в грудні 1993 року, коли Рато був представником Народної партії у парламенті.

Відео дня

Сам Рато заявив, що у нього зараз немає ніяких компаній в офшорах, і що він "заплатив всі необхідні податки".

Колишнього директора-розпорядника МВФ, екс-міністра економіки Іспанії і екс-керівника найстарішого банку Іспанії Caja Madrid (у 2011 році став частиною банківського конгломерату Bankia) Рато звинувачують в Іспанії у фінансових махінаціях.

Читайте також"Велика п'ятірка" ЄС пропонує створити чорний список офшорів

Нагадаємо, німецька Sueddeutsche Zeitung на початку квітня опублікувала документи панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, які свідчать про причетність низки світових лідерів до офшорних схем.