REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив угоду з Європейським Союзом щодо виділення нашій країні 97 мільйонів євро на підтримку реформи децентралізації та уповноважив міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка підписати угоди.

Відповідне рішення було прийнято на першому засіданні нового складу уряду в середу.

"Угодою передбачається надання уряду України безоплатної допомоги обсягом 97 мільйонів євро від Європейського Союзу та членів ЄС", - сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Відео дня

За його словами, ЄС надасть 90 мільйонів євро від загальної суми, 6 мільйонів євро надасть Німеччина та 1 мільйон євро - Польща.

При цьому 65 мільйонів євро будуть спрямовані на зміцнення місцевих органів державної влади, які нестимуть більше відповідальності в рамках децентралізації, а інша сума - на створення 600 центрів надання адмінпослуг.

Читайте такожГройсман пояснив, чому децентралізація - один з пунктів антикризового плану для України

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз на початку квітня анонсував виділення Україні 97 мільйонів євро на підтримку місцевого самоврядування.

Україна в поточному році планує залучити від міжнародних фінансових організацій близько 10 мільярдів доларів, включаючи 5,8 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду і понад 1,5 мільярда доларів за новим кредитних програм від Світового банку.