REUTERS

Європейський Союз до кінця 2016 року додатково виділить Міністерству інфраструктури України 20 мільйонів євро на проекти з розвитку інфраструктури, повідомив в ході брифінгу голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"20 мільйонів євро записано в бюджеті ЄС для Міністерства інфраструктури на реформування міністерства в рамках допомоги Україні. Потрібно ще доопрацювати документи від Міністерства інфраструктури, щоб ми могли виділити ці гроші. Ці гроші у нас вже є", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів про можливі терміни введення безвізового режиму між Україною та ЄС, Томбінський сказав: "Наскільки мені відомо, міністри внутрішніх справ і закордонних справ України проводять зустріч у Брюсселі на цю тему, чекаємо звідти позитивних меседжів".

Відео дня

Читайте такожЄС виділить Україні 97 мільйонів євро на підтримку місцевого самоврядування

Як повідомляв УНІАН, візова робоча група Європейської ради продовжить обговорення пропозиції Єврокомісії про надання Україні безвізового режиму на наступному засіданні 14 червня.

20 травня голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що введення ЄС безвізового режиму для України, рішення про яке має прийняти Європарламент, йде за планом, а інформації про затримки немає.

20 травня міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов заявив, що питання надання Євросоюзом безвізового режиму для України не буде розглядатися "найближчими тижнями та місяцями".

У січні 2016 року Європейський Союз повідомив про виділення Україні 3,74 млн євро в рамках проекту технічної допомоги у сфері транспорту, який буде реалізовано протягом трьох років.

Співробітництво між Україною та ЄС у транспортній галузі спрямована на надання допомоги Україні з питань транспортної політики, які зазначені в Угоді про асоціацію нашої країни з ЄС, і підтримку реалізації національної Транспортної стратегії України на період до 2020 року.

Читайте такожЯпонія пам'ятає про обіцяні Україні майже $2 мільярди - виділить за умови проведення реформ

Україна 2010 року схвалила Транспортну стратегію України на період до 2020 року, яка спрямована на підтримку роботи транспортного сектору, створення умов для соціально-економічного розвитку країни, а також підвищення конкурентоспроможності національної економіки та транспортної безпеки.

Бюджетна програма підтримки ЄС транспортної галузі була розпочата 2010 року оцінюється в 29 мільйонів євро.