bykvu.com

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 1 червня відновить виплати вкладникам ліквідованого банку "Фінанси та Кредит" після технологічної перерви.

Як повідомляється на сайті фонду, для отримання відшкодування вкладники банку до 14 липня включно можуть звертатися в установи чотирьох банків-агентів – державний "Ощадбанк", "Альфа-Банк", "Південний" і "ПУМБ". Банк, який здійснюватиме виплату коштів, визначається залежно від місця реєстрації проживання за паспортом, вказаною вкладником при укладанні договору з банком "Фінанси та Кредит".

Також повідомляється, що виплати вкладникам, які з якихось причин не звернуться до банка-агента до 14 липня, здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку в Єдиний держреєстр.

Відео дня

Читайте такожНацбанк вирішив ліквідувати банк "Фінанси та кредит"

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України 17 грудня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Фінанси та Кредит". Тимчасова адміністрація Фонду гарантування працювала в банку з 18 вересня 2015 року на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

У 2015 році НБУ надав банку два стабілізаційних кредиту - на 700 мільйонів гривень у лютому і на 750 мільйонів гривень у червні, а 19 серпня підтвердив виконання банком "Фінанси та кредит" плану капіталізації в рамках програми фінансового оздоровлення.

Банк "Фінанси та Кредит" (Київ р.) працює на ринку України з 1990 року і входив до групи найбільших банків за обсягом активів. Основними акціонерами банку є компанії "Асканія" (46,50%) і F&C Realty (49,97%), підконтрольні бізнесменові Костянтину Жеваго.