Фото УНИАН

Економія державних коштів за 14 місяців роботи системи електронних державних закупівель Prozorro склала 1,5 мільярда гривень, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів на засіданні уряду в середу.

"За 14 місяців роботи електронної системи Prozorro вдалося заощадити близько 1,5 мільярда гривень, проведено понад 100 тисяч тендерів від 5,8 тисячі закупників", - сказав він.

У свою чергу, заступник міністра Максим Нефьодов, представляючи результати роботи Prozorro за два місяці після вступу в силу закону про електронні держзакупівлі, підкреслив, що економія за цей період склала 14% від суми тендерів.

Відео дня

“Середня економія на тих тендерах, які вже проведені за ці два місяці, становить 14%. Це абсолютно відповідає тому, що було раніше (коли система Prozorro працювала в пілотному режимі - УНІАН)", - зазначив Нефьодов.

Читайте такожГройсман погрожує звільненням керівникам областей, які не готові перейти на Prozorro

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 25 грудня 2015 року прийняла закон, що встановлює обов'язкове проведення усіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, а з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.

Українська система Prozorro отримала міжнародну премію у сфері закупівель World Procurement Awards (WPA) в номінації Public Sector.

Очікується, що за підсумками 2016 використання Prozorro дозволить заощадити близько 5 мільярдів гривень до 2017 року - 50 мільярдів гривень.