slavpeople.com

Найбільший банк України «ПриватБанк» не потребує докапіталізації, повідомив сьогодні журналістам голова правління банку Олександр Дубілет.

«У нашого банку є потреба в проведенні узгодженої з Національним банком політики, пов'язаної з дозабезпечення низки кредитів. Питання капіталізації у нас вирішене», - сказав Дубілет.

За словами банкіра, НБУ вніс зміни до постанови про порядок оцінки ризиків за кредитами, і ця постанова передбачає певні зміни, над втіленням яких і працює банк на даний час, щоб відповідати цим вимогам регулятора.

Відео дня

Раніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що Нацбанк за результатами діагностики 20 найбільших банків, на які припадає 86% банківської системи, підписав з 18 банками програму докапіталізації, розраховану на 3 роки.

Довідка УНІАН. «ПриватБанк» (Дніпропетровськ) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Ключовими акціонерами банку є Геннадій Боголюбов і Ігор Коломойський, які володіють прямо і опосередковано по 45% капіталу банку. Міжнародна банківська група «ПриватБанк» обслуговує понад 22 млн корпоративних і роздрібних клієнтів у 10 країнах світу.