REUTERS

Великобританія після референдуму, на якому більшість жителів країни висловилися за вихід із ЄС, швидше за все позбудеться вищого кредитного рейтингу ААА.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву голови підрозділу суверенних рейтингів агентства Standard & Рoor's Морітца Кремера в інтерв'ю газеті The Financial Times.

На його думку, політичні, фінансові та економічні ризики, пов'язані з референдумом у Британії, спричинять зниження рейтингу країни в найближчому майбутньому.

Відео дня

"Ми вважаємо, що кредитний рейтинг ААА не відповідає обставинам", - заявив Кремер.

Сьогодні вранці стало зрозуміло, що на референдумі в Британії, який відбувся вчора, перемогли прихильники виходу з Євросоюзу. На їх рахунку вже 51,8% голосів. Це думка понад 16,8 мільйона учасників референдуму.

Остаточний підрахунок ще не завершено, але цих даних достатньо для підведення підсумків плебісциту. Явка перевищила 72%. За збереження королівства в ЄС проголосували у 121 окрузі, проти - 253.

На тлі попередніх підсумків референдуму британська валюта впала до мінімуму 1985 року. Впали й ціни на нафту: в п'ятницю ф'ючерси на нафту еталонної марки Brent з поставкою в серпні на Лондонській біржі ICE Futures звалилися на 5,99% до 47,84 долара за барель. Серпневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) впали на 6,31% до 46,95 долара за барель.