REUTERS

Прогноз по рейтингу агентство залишило «негативним», що залишає можливість для подальшого його зниження, передає РБК.

Разом із суверенним рейтингом S&P знизило і довгостроковий рейтинг Банку Англії — з AAA до AA. Короткостроковий суверенний рейтинг Великої Британії збережений на рівні A-1+.

Читайте такожMoody's на тлі Brexit знизило прогноз кредитного рейтингу Великої Британії до "негативного"

Відео дня

Основною причиною різкого зниження кредитного рейтингу агентство назвало національний референдум минулого тижня, за підсумками якого британці висловилися за вихід з Євросоюзу. «На нашу думку, це стало доленосною подією, яка призведе до менш передбачуваних, менш стабільних і менш ефективних політичних рішень в країні, — йдеться в заяві S&P. — Ми переглянули наш погляд на організаційний стан Великої Британії і більше не вважаємо це їх перевагою».

«Негативний» прогноз агентство пояснює збільшенням ризиків для економіки і бюджету, а також для ролі британського фунта як важливої резервної валюти. Крім фінансово-економічних викликів, S&P відзначає і політичні: наприклад, загрозу нового референдуму про незалежність Шотландії. Більшість шотландців, на відміну від англійців, висловилися проти виходу з Євросоюзу.

Як повідомляв УНІАН, раніше в рейтинговому агентстві Standard & poor's заявили, що кредитний рейтинг Великої Британії на рівні ААА не відповідає обставинам.