Онищенко / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

Читайте такожНАБУ почало перевірку декларацій чиновників

«Проведено активну роботу щодо виявлення майна підозрюваних. На сьогоднішній день отримано більше 100 ухвал про накладання арешту на майно підозрюваних у цій справі. На сьогодні арештовано 42 приміщення, з них – 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків. Загальна вартість всього арештованого майна складає приблизно 315 мільйонів гривень», - сказав він.

Відео дня

Водночас Ситник наголосив, що до цього переліку не входить майно самого Онищенка. «До цього майна не входить майно самого Онищенка. Про арешт його майна ми повідомимо окремо. А це майно, яке арештовано – інших підозрюваних по цьому кримінальному провадженню», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Онищенка підозрюють у «створенні злочинної організації з метою заволодіння грошовими коштами, отриманими від реалізації природного газу, видобутого в межах договорів про спільну діяльність з найбільшою в Україні газовидобувною компанією «Укргазвидобування».

За попередніми даними, в результаті застосування цієї газової схеми державі було завдано збитків у розмірі 3 млрд грн. Антикорупційне бюро вже затримало 12 підозрюваних у цій справі. 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка.

На даний час Онищенко перебуває за межами України. 12 липня у Генпрокуратурі повідомили, що народного депутата оголосять у міжнародний розшук, якщо він не з’явиться на допит за повторним викликом.