utg.ua

Середня економія коштів на закупівлі, що проводяться в електронній системі Prozorro, порівняно з сумою коштів, закладених в бюджеті на проведення закупівель, становить 16%.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов на засіданні уряду в середу.

"Ми навіть дещо здивовані рівнем середньої економії на закупівлях. Там, де ми вже бачимо ціни, для 61 тисяч процедур (рівень середньої економії - УНІАН) 16%", - сказав він.

Відео дня

За словами Нефьодова, економія держкоштів завдяки Prozorro з початку року склала близько 2,5 мільярда гривень, і система знаходиться на фінальному етапі технічної підготовки перед її впровадженням для всіх державних замовників.

Читайте також"Укравтодор" найближчим часом перейде на систему електронних закупівель

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 25 грудня 2015 року прийняла закон, що встановлює обов'язкове проведення усіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, а з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.

Економія бюджетних коштів завдяки системі електронних державних закупівель Prozorro в травні 2016 року склала 217 мільйонів гривень при 16,4 тисячі проведених тендерів. Очікується, що за підсумками 2016 року використання Prozorro дозволить заощадити близько 5 мільярдів гривень до 2017 року - 50 мільярдів гривень.

Українська система Prozorro отримала міжнародну премію у сфері закупівель World Procurement Awards (WPA) в номінації Public Sector.