Фото УНИАН

Базова дефляція (негативний базовий індекс споживчих цін) в Україні в липні 2016 року порівняно з попереднім місяцем прискорилася до 0,4% після 0,1% у червні.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, у річному вираженні, до липня 2015 року, базова інфляція в липні 2016 року сповільнилася до 7,9% з 8,3%, зафіксованих місяцем раніше.

До грудня 2015 року базова інфляція у липні склала 2,6%, за січень-липень порівняно до аналогічного періоду попереднього року – 14,6%.

Відео дня

Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Читайте такожВ Україні другий місяць поспіль зафіксовано дефляцію

Як повідомляв УНІАН, в Україні другий місяць поспіль було зафіксовано дефляцію у вимірі місяць до місяця - на 0,1% в липні порівняно з червнем після 0,2% у червні порівняно з травнем.

У річному вираженні, до липня 2015 року, інфляція в липні 2016 року прискорилася до 7,9% після 6,9%, зафіксованих місяцем раніше.

З початку року, в січні-липні споживчі ціни в Україні зросли на 4,8%.

Згідно методології Держстату, базова інфляція виключає короткострокові нерівномірні зміни цін під впливом окремих факторів адміністративного, подієвого та сезонного характеру.