REUTERS

Відповідну заяву керівника ключового кредитора України розміщено на сайті МВФ.

"Україна демонструє позитивні ознаки відновлення, незважаючи на складну зовнішню ситуацію та серйозну економічну кризу", - сказано в повідомленні.

Лагард назвала помітним зниження інфляції, зростання економічної активності, валових міжнародних запасів і банківських депозитів. Також вона вважає, що економічне зростання буде вище в майбутній період.

Відео дня

Читайте такожВиділення МВФ чергового траншу свідчить про відновлення довіри до України - Гройсман

"Цей процес багато в чому став можливий завдяки реалізації програми влади, включаючи розумну макроекономічну політику і сміливі кроки для того, щоб привести тарифи на енергоносії на самоокупний рівень", - додає глава МВФ.

При цьому, для повного відновлення економіки необхідні структурні реформи, для яких ще багато чого належить зробити. У числі заходів вона назвала боротьбу з корупцією та вдосконалення системи управління.

Глава МВФ також додала, що пріоритетними завданнями є зниження інфляції і відновлення золотовалютних резервів, а також зміцнення банківської системи з допомогою зміни умов кредитування.

Як повідомляв УНІАН, ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд завершив Другий перегляд програми співробітництва з Україною з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) і схвалив виділення нашій країні третього кредитного траншу обсягом 1 млрд дол.