/ ua-retail.com

Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час презентації проекту державного бюджету України на 2017 рік.

Читайте такожФільм "Українські шерифи" претендуватиме на премію Оскар

«Ми передбачаємо 500 млн грн на те, щоб відродити славну українську здатність знімати якісне українське кіно. Ми 500 мільйонів спрямуємо туди, де, з одного боку, отримаємо можливість створювати якісне українське кіно, а, з іншого боку, ці 500 мільйонів будуть інвестовані у розвиток кіноіндустрії України. Це означає, що ці гроші будуть повертатися мільярдами до держбюджету, і ця інфраструктура буде створена», - сказав він.

Відео дня

В цілому, за словами прем'єра, видатки державного бюджету на українську культуру в 2017 році збільшаться на 1 мільярд гривень.

Крім того, Кабмін пообіцяв окремо покрити всі витрати, пов'язані з проведенням у Києві міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

«Ми зробимо все, щоб наступного року наша унікальна можливість презентувати державу в такий нелегкий для країни час відбулась на найвищому рівні. Я впевнений, що столиця впорається абсолютно якісно з цими завданнями», - зазначив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра культури Євгена Нищука, на проведення Євробачення в 2017 році Київ готовий інвестувати не менше 200 мільйонів. Витрати на інфраструктуру, підготовку арени, ландшафту і всіх локацій складуть близько 1 млрд грн.