hromadskeradio.org

Туреччина розглядає Україну як важливого торговельного партнера і готова завершити переговори за Угодою про зону вільної торгівлі з нашою країною як можна швидше, заявив журналістам віце-прем'єр Туреччини Мехмет Шимшек в ході конференції "Ялтинська європейська стратегія".

"Україна є важливим партнером для Туреччини. Ми зі свого боку активно просуваємо ці питання в рамках переговорів - УНІАН). У той же час, стандартна угода про Зону вільної торгівлі ми готові підписати, що називається, "ще вчора" (найближчим часом - УНІАН)", - сказав Шимшек.

Читайте такожУкраїна і Туреччина мають намір підписати угоду про ЗВТ до кінця року

Відео дня

Він підкреслив, що економіка України демонструє ознаки відновлення.

"Дуже добре, що МВФ виділив Україні транш кредиту. Це відображає прогрес у реформах. І це, до речі, показує, що навіть за дуже складних умов країна може продовжувати реформи", - сказав чиновник.

Як повідомляв УНІАН, у березні поточного року Україна і Туреччина відновили переговори про зону вільної торгівлі, припинені 2013 року. Туреччина входить в число 10 найбільших торговельних партнерів України. На поточний момент товарообіг між Україною і Туреччиною становить близько 4 мільярдів доларів, проте вже до 2018-2019 року Київ і Анкара мають намір довести цей показник до 10 мільярдів доларів.