Доллар упал до минимума 4 недель к иене после заседаний ФРС и Банка Японии / Фото УНИАН

На світових торгах у четвер, 22 вересня, долар впав до мінімуму майже чотирьох тижнів до ієни після того, як Федрезерв США залишив монетарну політику без змін і сигналізував про менш агресивну траєкторію підвищення ставок у найближчі роки, передає Reuters.

Долар на торгах досягав позначки 100,10 ієни - мінімуму з 26 серпня. Потім долар відновився, торгуючись на рівні 100,22 ієни - на 0,1 відсотка нижче попереднього закриття.

Читайте такожФРС США зберегла базову ставку без змінЄвро додав 0,1 відсотка - зріс до $1,1199, відсунувшись від мінімуму середи в $1,1123.

Відео дня

Новозеландський долар знизився після того, як Резервний банк Нової Зеландії залишив двері відкритими для чергового зниження ставки в цьому році.

Хоча ФРС сигналізувала про можливу жорсткість політики до кінця року, чиновники знизили очікувану кількість підвищення до одного з двох. Вони також прогнозують менш агресивне зростання відсоткових ставок у наступному році та в 2018-му, згідно з середніми прогнозами, опублікованими разом із заявою регулятора.

Аналітики сказали, що на цьому тлі долар може знизитися до ієни ще сильніше в найближчі кілька місяців. Цю думку, схоже, підтверджує і стійка ієна, підтримувана сумнівами в тому, що перегляду політики Банком Японії буде достатньо для прискорення інфляції.