УНИАН

Національний банк України ставить за мету до 2020 року знизити рівень грошової бази до ВВП до 7,5% з 15,6% на кінець 2015 року.

Згідно з повідомленням НБУ в мережі Facebook, про це під час свого виступу на українському фінансовому форумі повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва.

"Наша амбітна мета - знизити рівень грошової бази до ВВП з 15,6% минулого року до 7,5% 2020 року", - наводяться в повідомленні слова.

Відео дня

Гонтарева підкреслила, що впровадження cashless economy наблизить нашу країну до європейських стандартів життя розвинених країн, прискорить скорочення тіньової економіки. Крім того, це сприятиме стабільній роботі банківської системи.

Читайте такожУ Гонтаревої розповіли, скільки "живе" паперова гривня

Як повідомляв УНІАН, обсяг грошової бази в Україні в серпні порівняно з липнем зріс на 2,980 мільярда гривень або на 0,8% – до 357,646 мільярда гривень.

З 1 вересня 2013 року в Україні діє обмеження максимальної суми готівкових розрахунків на рівні 10 тисяч гривень - для розрахунків підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня, 150 тисяч гривень – для розрахунків фізичних осіб з підприємствами (підприємцями) протягом одного дня за товари (роботи, послуги) і між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню.