Фото УНИАН

Інфляція в Україні за підсумками 2016 року становитиме 13%, тоді як у 2017 році цей показник знизиться до 8%, повідомила журналістам заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів на бізнес-форумі в Києві.

Читайте такожГонтарева підтвердила прогноз інфляції в 2016 році на рівні 12%, у 2017 - 8%

«Інфляцію цього року ми очікуємо до 13%, відповідно це впливатиме на ставки кредитування. Наступного року ми очікуємо інфляцію на рівні 8%», - сказала Ковалів.

Відео дня

Вона додала, що Мінекономрозвитку очікує в Україні падіння ставок за кредитами вже до кінця цього року.

"Якщо півтора року тому в нас ставка рефінансування Національного банку була 30%, то сьогодні вона знизилася до 15,5%. Це прямо впливає на ставки кредитування, наступного року ми очікуємо інфляцію на рівні 8%, відповідно, також реагуватимуть кредитні ставки...Тому ми очікуємо, що до кінця цього року й наступного року ставки кредитування в Україні падатимуть", - зазначила Ковалів.

Як повідомляв УНІАН, інфляція в Україні у вересні 2016 року порівняно з серпнем становила 1,8%, у той час як попередні три місяці поспіль споживчі ціни знижувалися місяць до місяця.

У річному виразі, до вересня 2015 року, інфляція у вересні 2016 року сповільнилася до 7,9% після 8,4%, зафіксованих місяцем раніше.

З початку року, в січні-вересні, споживчі ціни в Україні зросли на 6,4%.