ssu.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеського обласного управління СБУ, функціонування центру, за допомогою якого кошти підприємств переводилися в готівку, припинили співробітники СБУ спільно з прокуратурою наприкінці минулого тижня.

«Зловмисники створили протиправну схему проведення фіктивних фінансово-господарських операцій для акумулювання і переведення в готівку коштів підприємств Одеської та Київської областей, а також виведення коштів за кордон. Також ділки допомагали ухилятися від сплати податків і формувати податковий кредит», - сказали у прес-службі.

Читайте такожУкраїна заборонила діяльність низки російських платіжних систем

Відео дня

У прес-службі уточнили, що «на гарячому» затримано організатора схеми, разом з двома кур'єрами і бухгалтерами, які виконували і документально оформляли переміщення коштів.

В Одесі СБУ ліквідувала конвертаційний центр з щомісячним обігом у 30 млн грн

«Під час проведення одночасно дев'яти обшуків правоохоронці вилучили оргтехніку, реквізити і печатки банківських установ, платіжну документацію, що підтверджують проведення фіктивних фінансово-господарських операцій. Також виявлено 5 одиниць вогнепальної зброї і майже 3 тис. набоїв, які зберігалися без відповідних дозволів», - додали у прес-службі.

Слідство триває.