УНІАН

Значення нормативу максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов'язаними особами (Н9) по банківській системі України за вересень знизилася на 0,86 п. п. - до 28,19%, проте це значення залишається вище встановленого Національним банком України допустимого максимуму в 25%.

Як свідчать дані на сайті НБУ про значення економічних нормативів на 1 жовтня, решта показників по банківській системі України знаходяться в межах норми.

Зокрема, норматив достатності (адекватності) регулятивного капіталу на кінець вересня склав 14,22%, що на 0,32 п. п. вище показника місяцем раніше, при цьому значення нормативу демонструє зростання четвертий місяць поспіль.

Відео дня

Читайте такожУкраїнські банки отримали прибуток вперше за 13 місяців

Регулятивний капітал за місяць зріс на 4,835 мільярда гривень – до 142,336 мільярда гривень, що Нацбанк пояснив виконанням банками програм капіталізації за результатами діагностичного обстеження.

Як повідомляв УНІАН, норматив максимального розміру кредитного ризику за операціями з пов'язаними особами (Н9) по банківській системі України на кінець серпня залишалися вище встановленого НБУ допустимого максимуму в 25%, і за місяць значення нормативу зросла на 0,7 п. п. - до 29,06%.

За інформацією НБУ, зростання значення нормативу обумовлений продовженням роботи регулятора щодо визнання банками операцій з пов'язаними особами.