facebook.com/NationalBankOfUkraine

Перше засідання оновленої Ради Національного банку України відбудеться завтра, 25 жовтня, повідомляється на сторінці регулятора в соцмережі Facebook.

Як наголошується в повідомленні, в даний час йде підготовча робоча зустріч ради в складі голови НБУ Валерії Гонтарєвої і членів ради Богдана Данилишина, Віктора Козюка, Тимофія Мілованова, Віри Рычаковской, Василя Фурмана, Олени Щербакової за участю членів правління регулятора.

Читайте такожНБУ проти прийняття законопроекту щодо обмеження його незалежності

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко своїм указом призначив членами Ради НБУ, який формується головою держави та Верховною Радою, Богдана Данилишина та Василя Фурмана.

Верховна Рада України 7 липня призначила нових членів ради НБУ за парламентською квотою, до складу якого увійшли завідувач кафедри економічної теорії Тернопільського національного економічного університету Віктор Козюк – терміном на 7 років, екс-директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова – на 6 років, член редакційної ради VoxUkraine Тимофій Милованов – на 5 років, екс-заступник голови НБУ Віра Ричаківська на 4 роки.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що з призначенням Ради НБУ Нацбанк перерахує до держбюджету 38 мільярдів гривень прибутку за минулий рік.