Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України планує через два тижні оприлюднити й надати парламенту розрахунок додаткових видатків державного бюджету на 2017 рік у зв'язку з прийняттям рішення про дворазове підвищення мінімальної зарплати – до 3200 грн.

Читайте такожКабмін пропонує відв'язати зарплати чиновників і суддів від мінімальної зарплати

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко за підсумками засідання уряду. 

Відео дня

«Суму видатків буде збалансовано. Суму ми подамо через два тижні. Сьогодні ми говоримо про те, що прийнято принципове рішення (про підвищення зарплат – УНІАН)», – сказав Розенко.

Він також наголосив, що рішення уряд значною мірою сприятиме детінізації зарплат. «У приватного сектору є 2,5 місяці, щоб бути готовим до такої норми. Ми хочемо стимулювати бізнес, щоб економію ЄСВ (дворазове скорочення ставки єдиного соціального внеску з січня 2016 року – УНІАН) перевести в зарплати своїм працівникам. Рівень оплати праці має бути гідним», – наголосив Розенко. 

Як повідомляв УНІАН, Кабмін на своєму засіданні в середу, 26 жовтня, в рамках фіналізації проекту державного бюджету на 2017 рік, а також формування справедливої системи оплати праці в країні запропонував удвічі збільшити в 2017 році показник мінімальної зарплати – до 3200 грн з 1600 грн, а також зрівняти показники мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму. Як наголошував прем'єр-міністр Володимир Гройсман, підвищення мінімальної зарплати відповідає можливостям економіки і уряд може забезпечити його з 1 січня 2017 року.