Фото УНІАН

В Україні 47 тис. керівників приватних підприємств нараховують собі зарплату в розмірі 1450 грн, що, на думку міністра соціальної політики Андрія Реви, свідчить про масштабну практики виплати зарплат у конвертах.

Читайте такожУ Кабміні обіцяють зростання окладів бюджетників на 50%

Про це міністр повідомив, виступаючи під час Години уряду у Верховній Раді.

Відео дня

«47 тис. керівників приватних підприємств в Україні нараховують собі зарплату в розмірі 1450 грн, я не кажу вже про головних бухгалтерів цих підприємств», – сказав Рева.

Міністр зазначив, що очевидним є факт, що такі підприємства і своїм працівникам платять лише мінімальну зарплату, а решту доходу співробітники отримують неофіційно.

Усього, за словами міністра, близько 30% працівників в Україні отримують зарплату до 2 тис. грн.

«Тому другим кроком щодо легалізації зарплат буде наближення рівня оплати праці до ринкової ціни робочої сили», - сказав Рева.

Читайте такожГройсман: Досить людям жити на копійки, гроші на підвищення "мінімалки" в економіці є

Як повідомляв УНІАН, Кабмін на своєму засіданні 26 жовтня в рамках фіналізації проекту державного бюджету на 2017 рік запропонував наступного року в два рази збільшити показник мінімальної зарплати – до 3200 грн замість 1600 грн.

Таким чином, уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом.

За підрахунками Кабміну, мінімальну заробітну плату – 1450 грн з 1 травня 2016 року – в Україні отримують приблизно 3,7 млн осіб.

За словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, підвищення мінімальної зарплати повинно призвести до детінізації та легалізації зарплат в Україні та допомогти у наповненні Пенсійного фонду, власні надходження якого в 2017 році можуть становити менше, ніж дотація з держбюджету.