Ілюстрація REUTERS

Міжнародні резерви України за підсумками жовтня практично не змінилися і становили на 1 листопада 15,514 млрд дол. США.

Читайте такожГонтарева назвала дату приїзду місії МВФ – очікує до кінця року ще $1,3 мільярда кредиту

Про це повідомляється на сайті Національного банку України з посиланням на попередні дані регулятора.

Відео дня

За оцінками НБУ, загалом за останні 12 місяців резерви зросли на 20%.

Як сказано у повідомленні, у жовтні в резерви надійшло 274,5 млн дол. США купленої Нацбанком валюти на міжбанківському валютному ринку, а також 141,3 млн євро (еквівалент 154,4 млн дол. США) в результаті розміщення урядом валютних облігацій внутрішньої держпозики.

Читайте такожНБУ з початку року купив валюти на $1,6 мільярда більше, ніж продав - Гонтарева

Однак як зазначив регулятор, зростання резервів нівелювалися платежами уряду з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті в розмірі 365,8 млн дол. США, зокрема 310,1 млн дол. США – на погашення та обслуговування державних цінних паперів.

Також повідомляється, що за результатами місяця обсяг міжнародних резервів покриває 3,7 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань, поточних операцій уряду і Національного банку.

Як повідомляв УНІАН, міжнародні резерви України у вересні зросли на 9,9% або на 1,4 млрд дол. - до 15,5 млрд дол.

Наприкінці жовтня Національний банк України поліпшив прогноз щодо рівня міжнародних резервів на кінець року, підвищивши показник їх очікуваного рівня до 17,5 млрд дол. із 17,2 млрд дол., прогнозованих раніше.

У 2015 році золотовалютні резерви України зросли на 77%, або на 5,767 млрд дол., – до 13,3 млрд дол. на 1 січня 2016 року.