Гривня впала на міжбанку нижче 26 за долар / Фото УНИАН

На міжбанківський валютний ринок України цього тижня продовжує тиснути політична нестабільність, незважаючи на наявність сприятливих фундаментальних зовнішніх факторів.

Читайте такожНБУ попередив про "короткостроковий" вплив перемоги Трампа на курс гривні

«Як наслідок, курс гривні сьогодні вже перетнув позначку 26 грн за дол. США. Тому подальша дестабілізація політичної ситуації загрожує розгойдуванням курсу гривні та відповідними негативними наслідками для економіки України», - йдеться в повідомленні Національного банку України.

Відео дня

«Хоча Україна продовжує отримувати значні надходження валютної виручки від експорту зернових і соняшникової олії, а ціни на сталь і залізну руду на світових ринках відновила зростання, загострення політичної напруженості викликає нервозність на валютному ринку, нівелює вплив цих сприятливих чинників», - йдеться в повідомленні.

Національний банк наголошує, що уважно стежить за розвитком ситуації на валютному ринку і має достатній обсяг міжнародних резервів на рівні 15,5 дол. США, аби згладити надмірні коливання обмінного курсу в разі їх подальшого посилення.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 15 листопада, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку на середину торгів встановилися на рівні 25,99/26,04 грн/дол. Тоді як у п'ятницю, 11 листопада, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку на час закриття торгів були на рівні 25,63/25,67.