Виходець із Донецька постачав окупантам продукти та платив

Правоохоронці встановили, що колишній донеччанин, який мешкає у Києві, налагодив постачання продуктів харчування до тимчасово окупованого бойовиками Донецька з власного оптово-роздрібного складу в Краматорську. Податки до бюджету він сплачував терористичній організації.

Читайте такожВ Одесі ліквідували конвертаційний центр, вилучено зброю і 18 мільйонів гривень готівкою

Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник створив конвертцентр, через який обслуговував низку аграрних підприємств Київщини. Він переводив для комерсантів гроші у готівку через фіктивні безтоварні операції та "допомагав" бізнесменам протиправно формувати податковий кредит.

Відео дня

За попередніми оцінками, місячний обіг "конверту" становив понад сорок мільйонів гривень.

Під час обшуків в офісних та складських приміщеннях організатора у Києві та Краматорську оперативники СБ України вилучили понад чотири мільйони гривень, сто тисяч доларів США, тридцять тисяч євро, печатки та документи фіктивних підприємств, у тому числі зареєстрованих в офшорній зоні та задіяних в оборудці.

СБУ викрила діяльність потужного конвертцентру, який фінансував терористів

Вирішується питання стосовно накладення арешту на рахунки, задіяні в роботі конверту. Відкритого кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.