Ілюстрація REUTERS

Рада директорів ключового кредитора України - Міжнародного валютного фонду не планує до кінця листопада обговорювати питання виділення Україні четвертого кредитного траншу за програмою розширеного фінансування EFF, затвердженої в березні 2015 року, незважаючи на те, що оцінна місія Фонду вже залишила Київ і зробила підсумкову заяву за підсумками дискусій з українською владою.

Читайте також"Все пропало" не буде: міністр фінансів заявив, що гострої потреби в грошах МВФ немає

Як наголошується в розкладі роботи Фонду, до кінця листопада Рада директорів розгляне тільки одне питання - стан справ в економіці Фінляндії.

Відео дня

Потім Рада директорів збереться 1 грудня для обговорення місця МВФ у глобальних рішеннях з питань змін клімату.

Як повідомляв УНІАН, Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол. у вересні поточного року - після більш ніж річної перерви. Рада директорів Фонду 14 вересня повідомила про завершення другого перегляду програми співпраці з Україною і прийняла рішення виділити Києву третій за рахунком кредитний транш обсягом 1 млрд дол. Два попередні транші Україна отримала у 2015 році. Таким чином, загальний обсяг вже виділеного фінансування становить 7,62 млрд дол.

Зараз йде третій перегляд програми, результатом якого може стати виділення нашій країні четвертого кредитного траншу за програмою в розмірі 1,3 млрд дол. Уряд розраховує, що ці кошти можуть прийти в Україну вже до кінця року, проте ймовірність такого сценарію залишається невисокою.

Ключовими вимогами МВФ є ухвалення бюджету на 2017 рік, посилення відповідальності чиновників і доведення до судів справ про факти корупції, а також розробка моделі пенсійної системи і збалансованої системи оподаткування.