Гройсман: заробітна плата вчителя збільшиться до 50% / Фото УНІАН

Кабінет міністрів України схвалив механізм підвищення посадових окладів вчителям на два тарифних розряди з 1 січня 2017 року.

Читайте такожРада прийняла закон про підвищення "мінімалки" до 3200 гривень

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалено сьогодні під час засідання уряду.

Відео дня

Відповідна норма передбачена проектом закону про державний бюджет на 2017 рік.

Як заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, «заробітна плата вчителя зросте до 50%». 

"Звичайно, це рішення може бути реалізоване тільки тоді, коли буде прийнятий державний бюджет на 2017 рік. Але уряд від себе зробив все можливе, щоб бюджет був якісно підготовлений і пріоритети у ньому визначені", - сказав Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко в своїм Twitter написав, що уряд також схвалив концепцію реформи середньої школи.

«Щойно уряд схвалив концепцію реформи середньої школи "Нова українська школа": фінансування освіти 7% ВВП,збільшення зарплат вчителям,12річка та інше», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що оклади бюджетних працівників у 2017 році зростуть у середньому на 50% унаслідок ініційованого урядом підвищення мінімальної зарплати вдвічі – до 3200 грн.

Тарифні розряди вчителів будуть підвищені на дві позиції. Таким чином, зарплата вчителя вищої категорії, якого віднесуть не до 12-го, а до 14-го розряду, з 1 січня становитиме від 5266 грн до 6841 грн. Вчителі без категорії будуть отримувати від 3960 грн до 4853 грн.