Фото УНІАН

Засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду, на якому буде розглянуто питання виділення Україні четвертого кредитного траншу, може відбутися наприкінці січня 2017 року.

Читайте такожМВФ про співпрацю з Україною: Київ досяг хороших результатів, але ще багато належить зробити

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк на прес-конференції в Києві.

Відео дня

«Ми очікуємо, що засідання ради директорів МВФ відбудеться наприкінці січня», – сказав він.

Також міністр зазначив, що ухвалення бюджету на 2017 рік і націоналізація «ПриватБанку» були останніми необхідними умовами продовження співпраці з МВФ, а на даному етапі Україні залишилося лише ухвалити окремі рішення на рівні уряду.

«Після ухвалення бюджету ми наблизилися до одержання траншу. Потрібні будуть ще деякі рішення Кабміну», – зазначив Данилюк, не уточнивши, про які саме рішення йдеться.

Як повідомляв УНІАН, 20 грудня в НБУ заявили, що Україна має високі шанси отримати четвертий за рахунком кредитний транш від МВФ після ухвалення бюджету і націоналізації «ПриватБанку», однак кошти, найімовірніше, надійдуть в Україну вже наступного року.

Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол. У вересні поточного року - після більш ніж річної перерви. За цією програмою наша країна отримала три кредитних транші загальним обсягом 7,62 млрд дол.

У листопаді Фонд оприлюднив заяву за підсумками роботи останньої місії в Україні, згідно з яким прийняття урядового проекту державного бюджету на 2017 рік, яка сформована з урахуванням орієнтирів реформ, схвалених МВФ, є однією з умов успішного завершення третього перегляду програми.