Ілюстрація REUTERS

Національний банк України для підтримки гривні проведе аукціон з продажу валюти об'ємом до 100 мільйонів доларів сьогодні, 13 січня.

Про це йдеться у коментарі заступника глави Національного банку України Олега Чурія, переданому УНІАН.

За його словами, регулятор готовий виходити на ринок з валютними інтервенціями для згладжування надмірних коливань і має достатньо інструментів для цього.

Відео дня

"Сьогодні, 13 січня, з цією ж метою Національний банк також оголосив про проведення аукціону з продажу іноземної валюти. Обсяг аукціону - до 100 мільйонів доларів США", - зазначив Чурій.

Він нагадав, що обсяг міжнародних резервів на початок січня становив 15,5 мільярда доларів США.

"Цього досить і для продажу валюти в ході інтервенцій, і для виконання зобов'язань уряду та НБУ", - додав Чурій.

Також повідомляється, що з початку поточного року Нацбанк продав на аукціонах на 14,6 мільйона доларів більше, ніж купив, щоб запобігти надмірним коливанням обмінного курсу гривні.

Читайте такожНацбанк продовжує опускати офіційний курс гривні

Як повідомляв УНІАН, національна валюта продовжує знецінюватися з середини грудня 2016 року. Вчора, 12 січня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до закриття торгів встановилися на рівні 27,26/27,34 гривні/долар, а курси готівкового ринку подолали позначку 29 гривні/долар.

Нацбанк пояснив підвищену волатильність обмінного курсу гривні на міжбанківському валютному ринку зниженням пропозиції валюти в результаті традиційного для перших місяців року сезонного спаду ділової активності.

Історичний мінімум курсу української гривні по відношенню до долара США, зафіксований в лютому 2015 року, становить 30,01 гривні/долар.