Фото УНІАН

Віце-президент США Джозеф Байден закликав Україну виконувати вимоги Міжнародного валютного фонду та здійснювати реформи в енергетичному секторі. 

Читайте такожУ МВФ повідомили, коли буде розглянуто питання виділення Україні чергового траншу

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком сьогодні в Києві. 

Відео дня

За словами Байдена, завдяки вжитим життєво важливим крокам українська економіка знову демонструє зростання. Водночас віце-президент США сказав, що все ще залишається багато роботи для того, аби Україна могла використовувати свій потенціал. 

"Продовжуйте співпрацювати з МВФ, щоб впроваджувати жорсткі реформи, які зроблять українську економіку стійкою. Продовжуйте очищувати банківську систему. Добивайтесь прогресу в реформуванні енергетичного сектору, щоб усувати залежність України від російського газу", - наголосив Байден. 

Також він закликав продовжувати процес приватизації державних підприємств, що повинно відбуватися прозоро. 

"Створюйте бізнес-клімат з відповідальною, правовою та регулятивною системою, яка зробить Україну місцем для інвестування", - сказав Байден.

Він зазначив, що реалізація цих кроків не є легким завданням, але й не було легким завданням для України те, чого вже вдалося досягнути.